rekommenderat bolag 4 år i rad

Vår historia

evoli startades för att förändra försäkringsbranschen från grunden. Att skapa försäkringar som är rättvist prissatta och lätta att förstå och använda.

Vi har arbetat med försäkringar och tjänster sedan internets vagga och vi drivs av att förbättra och skaka om gamla branscher. Försäkringsbranschen har under alldeles för lång tid styrts av de stora bolagen som mer eller mindre haft monopol och utan några incitament att förbättra sina tjänster för dig som kund.

Hösten 2018 bestämde vi oss för att skapa evoli och använda allt vi lärt oss genom åren och skapa en försäkring som man älskar (om nu det är möjligt?). Det är ett arbete som tar tid och troligtvis aldrig bli klart men varje dag blir evoli lite bättre och tillsammans med din och alla andra kunders hjälp hittar vi saker att förbättra hela tiden.

Under nästan två år arbetade vi dag och natt med att bygga ett försäkringssystem från grunden, ansöka om tillstånd från Finansinspektionen, knyta avtal med återförsäkrare samt fylla kassan med kapital från investerare. Mitt under en brinnande pandemi så lanserade vi vår första försäkring i april 2020.

Namnet är för övrigt "i love" baklänges men det är också en lek med tanken att evoli är nästa evolution av försäkringar, eller som det blir på engelska, evolution insurances.

Hos de gamla bolagen klumpas alla ihop och ansvarstagande kunder får betala för de som p.g.a oaktsamhet råkar ut för de flesta av skadorna. Det tycker vi är fel i grunden. Hos oss är priserna lägre eftersom vi matchar liknande kunder med varandra för att få en mer rättvis prissättning. Det betyder att vi inte är billigast för alla men för dig som inte vill betala för andras ofta helt onödiga skadekostnader (som hade kunnat undvikas) får ett bättre pris än hos något annat bolag.

Våren 2024 köptes evoli upp av Sensor Försäkring, som i sin tur ägs av Söderberg & Partners, Sveriges största försäkringsförmedlare. Detta har ytterligare stärkt vår position och möjliggjort för oss att fortsätta utmana branschen.

Så om du inte redan är kund hos oss. Räkna på ett pris och se om vi kan ge ditt nuvarande försäkringsbolag en match.